בצלים וראשי שומר SousVide צרובים

מה צריך?

1 ק”ג בצלים קלופים וחצויים

1 ק” ראשי שומר צעירים חתוכים לרבעים

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות + 2 כפות שמן זית

 

מה עושים?

  1. מחממים אמבט  SousVide ל-85 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי הירקות, למעט 2 כפות שמן זית, אורזים בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לבישול באמבט ה- SousVide למשך שעתיים.
  3. מוציאים את השקית ובה הירקות מאמבט ה- SousVideומקררים היטב במי קרח.
  4. מחממים משטח Fast&Crust על הגריל מעל אש גלויה למשך 10 דקות.
  5. פותחים את השקית, מסננים את הירקות ומערבבים אותם עם 2 כפות שמן זית.
  6. מניחים את הירקות בעזרת מלקחיים על גבי משטח Fast&Crust החם וצורבים אותם עד שהם משחימים.
  7. מגישים חם בתוספת טחינה ופיתות טריות.

Fast&Crust TIP

הגישו את ראשי השומר כסלט נהדר יחד עם עלים ירוקים פריכים, גבינת חלומי צרובה, סלסה של עגבניות וזיתים מרים.

הוסיפו לשקית ירקות אחרים יחד עם השומר להעשרת הטעם – למשל גזר.

תבלו בתבלינים לטעמכם למשל זרעי אניס, עלי שמיר או גרגירי כוסברה.

 

במידה ותרצו לוותר על שלב הבישול בוואקום צלו את הירקות ישירות על Fast&Crust עד שהם רכים וצרובים היטב