בצק ללא גלוטן לפיצה או פוקאצ׳ה

4 פיצות או פוקאצ'ות

מה צריך?

10 גרם שמרים יבשים
550 גרם קמח קונדיטור (או קמח תמי)
350 גרם מים
30 גרם שמן זית
30 גרם סוכר (אפשר להמיר בדבש או סירופ אגבה)
10 גרם מלח

מה עושים?

1. מכניסים לתוך קערת המיקסר המצויד בוו לישה את כל החומרים ולשים 10 דקות במהירות בינונית.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. בידיים משומנות מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, משמנים אותם היטב ומתפיחים כשעה נוספת.
4. להכנת פיצה או פוקאצ'ה, מניחים כדור בצק על מגש מרופד בנייר אפייה משומן, משטחים ומרדדים בעזרת מערוך עד לקבלת העובי הרצוי, מניחים מעל את התוספות שבחרתם ואופים על Fast&Crust.

מה עושים בתרמומיקס?

1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ולשים 6 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. בידיים משומנות מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, משמנים אותם היטב ומתפיחים כשעה נוספת.
4. להכנת פיצה או פוקאצ'ה, מניחים כדור בצק על מגש מרופד בנייר אפייה משומן, משטחים ומרדדים בעזרת מערוך עד לקבלת העובי הרצוי, מניחים מעל את התוספות שבחרתם ואופים על Fast&Crust.

Fast&Crust TIP

בעת רידוד הבצק מומלץ לא לקמח את משטח העבודה או להמעיט עד כמה שניתן בהוספת קמח.