בצק לפיצה עבה מושלמת

2 פיצות עבות

החומרים:

300 גרם קמח לבן רב תכליתי
1 כפית מלח
200 גרם מים פושרים
¾ כפית שמרים יבשים
1 כפית שמן זית

אופן הכנה בתרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס קמח ומלח ומערבבים 20 שניות/מהירות 4.
  2. מערבבים בקערה קטנה מים, שמרים ושמן זית, יוצקים לקערת התרמומיקס ולשים 3 דקות/פונקציית לישה, מניחים לבצק לנוח במשך 15 דקות.
  3. לשים שוב 3 דקות/פונקציית לישה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק לשניים, צרים מהבצק כדורים, מניחים כל כדור בקערה מקומחת, מכסים לניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך 3-4 שעות (או במקרר למשך 24 שעות. במידה וההתפחה נעשית במקרר יש להוציא את הבצק מהמקרר 45 דקות לפני עיצובו לפיצה.)

אופן ההכנה במיקסר:

  1. מכניסים קמח ומלח לקערת מיקסר המצויד באביזר הלישה ומערבבים 1 דקה במהירות בינונית.
  2. מערבבים בקערה קטנה מים, שמרים ושמן זית, יוצקים לקערת המיקסר ולשים 5 דקות במהירות איטית. מניחים לבצק לנוח 15 דקות.
  3. לשים שוב 6 דקות במהירות בינונית.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק לשניים, צרים מהבצק כדורים, מניחים כל כדור בקערה מקומחת, מכסים לניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך 3-4 שעות (או במקרר למשך 24 שעות. במידה וההתפחה נעשית במקרר יש להוציא את הבצק מהמקרר 45 דקות לפני עיצובו לפיצה.)