בצק מושלם לפוקאצ'ה אל-טליו

פוקאצ'ה אחת גדולה (תבנית 35 ס"מ * 25 ס"מ ) 

מה צריך?

10 גרם שמרים יבשים
550 גרם קמח (עדיף קמח לפוקאצ'ה)
400 גרם מים
50 גרם שמן זית
10 גרם מלח
2 כפות שמן זית לשימון התבנית ופתיחת הבצק
לציפוי- שמן זית ומלח ים לפזר מלמעלה
4 ענפי רוזמרין מופרדים למחטים
10 שיני שום קלופות

מה עושים ?

  1. מכניסים לתוך קערת המיקסר המצויד בוו לישה את כל החומרים ולשים במשך 10 דקות במהירות בינונית.
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותו ומניחים על תבנית משומנת. מתפיחים כ- 20 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מניחים את משטח ה Fast&Crust במקומו, על רשת התנור בשליש העליון של תנור האפייה.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
  5. מרדדים את הבצק בעזרת הידיים על גבי נייר אפייה המונח על מגש או תבנית אפייה ומתפיחים שוב כ-20 דקות.
  6. יוצרים שקעים בעזרת האצבעות, מזלפים בנדיבות שמן זית על פני הבצק, נועצים בבצק מחטי רוזמרין ושיני שום ומפזרים מעט מלח ים.
  7. מכניסים את הפוקאצ'ה לאפיה בתנור על Fast&Crust למשך 10 דקות או עד אשר פני הבצק בגוון זהוב.
  8. מוציאים מהתנוא את הפוקאצ'ה, מצננים מעט, פורסים ומגישים.

מה עושים בתרמומיקס ?

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ולשים 6 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותו ומניחים על תבנית משומנת. מתפיחים כ- 20 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מניחים את משטח ה Fast&Crust במקומו, על רשת התנור בשליש העליון של תנור האפייה.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
  5. מרדדים את הבצק בעזרת הידיים על גבי נייר אפייה המונח על מגש או תבנית אפייה ומתפיחים שוב כ-20 דקות.
  6. יוצרים שקעים בעזרת האצבעות, מזלפים מעל בנדיבות שמן זית על פני הבצק, נועצים בבצק מחטי רוזמרין ושיני שום ומפזרים מעט מלח ים.
  7. מכניסים את הפוקאצ'ה לאפיה בתנור על Fast&Crust למשך 10 דקות או עד אשר פני הבצק בגוון זהוב.
  8. מוציאים מהתנור את הפוקאצ'ה, מצננים מעט, פורסים ומגישים.

Fast&Crust TIP

ניתן לשמור את הבצק במקפיא לאחר חלוקתו לכדורים. לפני השימוש מפשירים אותו לחלוטין במקרר.
אתם במצב רוח הרפתקני? הוסיפו מעל בצק הפוקאצ'ה רבעי ללבות ארטישוק איכותיים, ירקות אנטיפסטי או אפילו רוטב פסטו והכניסו את כל הכבודה לאפיה בתנור.