בצק מושלם לפיצה עבה, בהשראת פיצה רוברטה’ס

הפיצה הכי לוהטת בניו-יורק
2 פיצות עבות

מה צריך?

300 גרם קמח לבן רב תכליתי
1 כפית מלח
200 גרם מי פושרים
¾ כפית שמרים יבשים
1 כפית שמן זית

מה עושים?

  1. מכניסים קמח ומלח לקערת מיקסר המצויד בוו הלישה ומערבבים דקה במהירות בינונית.
  2. בקערה קטנה מערבבים מים, שמרים ושמן זית ומכניסים לקערת המיקסר ולשים 5 דקות במהירות איטית.
  3. מניחים לבצק לנוח 15 דקות.
  4. לשים שוב 6 דקות במהירות בינונית.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק לשניים, צרים מהבצק כדורים, מניחים כל כדור על צלחת מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה למשך 3-4 שעות, או במקרר למשך 24 שעות. במידה וההתפחה נעשית במקרר יש להוציא את הבצק מהמקרר 45 דקות לפני עיצובו לפיצה.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות שבתוכו Fast&Crust.
  7. מניחים את עיגול הבצק שתפח על משטח עבודה, בעזרת קצות האצבעות משטחים את הבצק לכדי תחתית פיצה בקוטר 25 ס”מ מעבירים את הפיצה למרדה.
  8. מורחים את הבצק ברוטב עגבניות, מפזרים גבינה, מפזרים תוספות לפי הטעם.
  9. בעזרת המרדה מעבירים את הפיצה על משטח ה Fast & crust  ואופים 5 דקות.
  10. מוציאים את הפיצה מהתנור, ממתינים דקה, פורסים ומגישים חם.

מה עושים בתרמומיקס?

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס קמח ומלח ומערבבים 20 שניות/ מהירות 4.
  2. מערבבים בקערה קטנה מים, שמרים ושמן זית ומכניסים לקערת התרמומיקס. לשים 3 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה. מניחים לבצק לנוח למשך 15 דקות.
  3. לשים שוב 3 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק לשניים, צרים מהבצק כדורים, מניחים כל כדור על צלחת מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך 3-4 שעות, או במקרר למשך 24 שעות. במידה וההתפחה נעשית במקרר יש להוציא את הבצק מהמקרר 45 דקות לפני עיצובו לפיצה.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות שבתוכו Fast&Crust.
  6. מניחים את כדור הבצק שתפח על משטח עבודה, משטחים את הבצק בעזרת קצות האצבעות לעיגול בקוטר 25 ס”מ ובעובי של 1-2 ס”מ. מעבירים את הבצק למרדה.
  7. מורחים את הבצק ברוטב עגבניות לפיצה, מפזרים גבינת מוצרלה ותוספות לפי הטעם.
  8. מעבירים את הפיצה בעזרת המרדה אל משטח ה-Fast & crust ואופים 5 דקות.
  9. מוציאים את הפיצה מהתנור, ממתינים דקה, פורסים ומגישים חם.