ג’אבטה איטלקי

2 ג’אבטות   

מה צריך?

450 גרם קמח לחם
2 כפיות מלח
1 כפית שמרים יבשים
200 גרם + 160 גרם מים
1 כף שמן זית
2 כפות שמן זית לשימון
50 גרם קמח לחם לקימוח

מה עושים?

  1. מכניסים לתוך קערת מיקסר המצויד בוו לישה קמח, מלח ושמרים ומערבבים דקה במהירות בינונית,  מוסיפים 200 גרם מים ולשים 10 דקות במהירות איטית, במהלך העבודה מוסיפים בהדרגה עוד 160 גרם מים .
  2. מוסיפים שמן זית ולשים 4 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק רך מאוד.
  3. מעבירים את הבצק בעזרת ידיים משומנות לקערה משומנת בשמן זית ומתפיחים כ-3 שעות ללא כיסוי. בכל שעה מותחים קלות את הבצק ומקפלים חזרה.
  4. משמנים בשמן זית שני ניירות אפייה בגודל של 35 ס”מ X 20 ס”מ.
  5. מקמחים משטח עבודה ב-50 גרם קמח, מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומעצבים לריבוע בגודל 20 ס”מ X 20 ס”מ. מחלקים ריבוע את הבצק לשניים, מעצבים כל חלק למלבן בגודל 15 ס”מ X 30 ס”מ. מניחים כל מלבן בצק על נייר האפייה המשומן ומתפיחים למשך 45 דקות.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 230 מעלות עם משטח Fast & Crust  בתוכו.
  7. אוחזים בנייר האפייה ומעבירים את הג’אבטה למרדה.
  8. מחליקים את הג’אבטה עם נייר האפייה אל משטח Fast & Crust שבתנור, מכניסים קערה עם מים רותחים לתחתית התנור ומשאירים במהלך כל האפייה. ואופים במשך 25 דקות.
  9. מוציאים את הג’אבטה מהתנור, מצננים על רשת לטמפרטורת חדר ומגישים.

מה עושים בתרמומיקס?

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס קמח, מלח ושמרים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10, מוסיפים 200 גרם מים ולשים 3 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה, במהלך העבודה מוסיפים בהדרגה עוד 160 גרם מים דרך חור המכסה.
  2. מוסיפים שמן זית ולשים 2 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה, עד שמתקבל בצק רך מאוד.
  3. מעבירים את הבצק בעזרת ידיים משומנות לקערה משומנת בשמן זית ומתפיחים כ-3 שעות ללא כיסוי. בכל שעה מותחים קלות את הבצק ומקפלים חזרה.
  4. משמנים בשמן זית שני ניירות אפייה בגודל של 35 ס”מ X 20 ס”מ.
  5. מקמחים משטח עבודה ב-50 גרם קמח, מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומעצבים לריבוע בגודל 20 ס”מ X 20 ס”מ. מחלקים ריבוע את הבצק לשניים, מעצבים כל חלק למלבן בגודל 15 ס”מ X 30 ס”מ. מניחים כל מלבן בצק על נייר האפייה המשומן ומתפיחים למשך 45 דקות.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 230 מעלות עם משטחFast & Crust  בתוכו.
  7. אוחזים בנייר האפייה ומעבירים את הג’אבטה למרדה.
  8. מחליקים את הג’אבטה עם נייר האפייה אל משטח Fast & Crust שבתנור, מכניסים קערה עם מים רותחים לתחתית התנור ומשאירים במהלך כל האפייה. ואופים במשך 25 דקות.
  9. מוציאים את הג’אבטה מהתנור, מצננים על רשת לטמפרטורת חדר ומגישים.