לחמניות המבורגר

14 לחמניות קטנות (למיני המבורגר) / 7 לחמניות גדולות

מה צריך?

450 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
20 גרם שמן קנולה
10 גרם מלח
2 כפיות שמרים יבשים
275 גרם חלב
40 גרם חמאה רכה
להברשה:
1 ביצה
כף מים
50 גרם סומסום

מה עושים?

  1. מכניסים לקערת מיקסר המצויד בוו לישה את כל חומרי הבצק ולשים 8 דקות במהירות איטית.
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, מעצבים לכדור, מעבירים לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  3. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח אפיה מקומח קלות חובטים בבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-14 חתיכות שוות במשקל 60 גרם כל אחת (או 7 חתיכות במשקל 120 גרם כל אחת).
  5. מעצבים כל חתיכה לכדור חלק בעזרת כפות הידיים ומניחים על נייר האפייה במרחק 3 ס”מ זה מזה.
  6. מכסים את המגש בשקית ניילון גדולה ומניחים להתפחה במשך שעה או עד שהלחמניות יכפילו את נפחן.
  7. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומשטחFast & Crust במרכזו.
  8. טורפים קלות את הביצה עם כף מים, מברישים בבלילה את הלחמניות ומפזרים מעל סומסום.
  9. מניחים את תבנית האפייה על ה- Fast & Crust שבתנור ואופים בתנור 6 דקות (או 20 דקות ללחמניות הגדולות) עד לקבלת גוון זהוב.
  10. מוציאים את הלחמניות מהתנור, מצננים על רשת ומגישים.

מה עושים בתרמומיקס?

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק ולשים 4 דקות /פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, מעצבים לכדור, מעבירים לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  3. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח אפיה מקומח קלות חובטים בבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-14 חתיכות שוות במשקל 60 גרם כל אחת (או 7 חתיכות במשקל 120 גרם כל אחת).
  5. מעצבים כל חתיכה לכדור חלק בעזרת כפות הידיים ומניחים על נייר האפייה במרחק 3 ס”מ זה מזה.
  6. מכסים את המגש בשקית ניילון גדולה ומניחים להתפחה במשך שעה או עד שהלחמניות יכפילו את נפחן.
  7. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומשטחFast & Crust במרכזו.
  8. טורפים קלות את הביצה עם כף מים, מברישים בבלילה את הלחמניות ומפזרים מעל סומסום.
  9. מניחים את תבנית האפייה על ה- Fast & Crust שבתנור ואופים בתנור 6 דקות (או 20 דקות ללחמניות הגדולות) עד לקבלת גוון זהוב.
  10. מוציאים את הלחמניות מהתנור, מצננים על רשת ומגישים.