עוגיות חמאה

50 עוגיות

מה צריך?

180 גרם חמאה רכה בטמפרטורת חדר

90 גרם + 100 גרם סוכר

¼ כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

270 גרם קמח

1 כפית קינמון טחון

 

אופן ההכנה בתרמומיקס:

  1. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה חמאה ומקציפים 15 שניות/מהירות 3. דוחפים מדפנות הקערה את החמאה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומקציפים שוב 15 שניות/מהירות 2.
  2. דוחפים מדפנות הקערה את החמאה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב, מוסיפים 90 גרם סוכר ומלח ומקציפים 5 דקות/מהירות 1.
  3. דוחפים את התערובת לכיוון הלהב, מוסיפים תמצית וניל ומחצית מכמות הקמח ומערבבים 10 שניות/מהירות 2. מוסיפים את יתר הקמח ומערבבים 10 שניות/מהירות 2.
  4. מותחים יריעת ניילון נצמד גדולה על משטח העבודה. מעבירים את הבצק מקערת התרמומיקס אל הניילון ומחלקים ל-3 חתיכות שוות.
  5. מעצבים כל חתיכת בצק לגליל בקוטר 4 ס”מ, עוטפים כל אחד בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  6. מחממים תנור ל-160 מעלות כשבמרכזו מונח משטח Fast&Crust . מרפדים 2 מגשיי אפייה בניירות אפייה, שומרים בצד.
  7. מערבבים 100 גרם סוכר וכפית קינמון בצלחת גדולה ושטוחה.
  8. מוציאים את גלילי הבצק מהמקרר, מסירים מעליהם את מעטפת הניילון ומצפים בתערובת הסוכר והקינמון.
  9. חותכים בעזרת סכין חדה מגלילי הבצק עוגיות בעובי ½ ס”מ ומסדרים אותן על מגשי האפייה במרחק של 2 ס”מ אחת מהשניה.
  10. מעבירים את המגשים לאפייה בתנור למשך 10 דקות.
  11. מוציאים את התבניות מהתנור, מניחים לעוגיות להתקרר על התבנית. שומרים בקופסא אטומה עד להגשה. ניתן לשמור שלושה ימים בטמפרטורת חדר או במקפיא לשלושה חודשים.

 

אופן ההכנה במיקסר:

  1. מכניסים חמאה לקערת מיקסר מצויד בוו גיטרה ומקציפים 30 שניות במהירות בינונית.
  2. דוחפים מדפנות קערת המיקסר את החמאה בעזרת מרית. מוסיפים 90 גרם סוכר ומלח וממשיכים להקציף עוד דקה וחצי במהירות בינונית.
  3. מוסיפים לקערת המיקסר תמצית וניל וקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מותחים יריעת ניילון נצמד גדולה על משטח העבודה. מעבירים את הבצק מקערת המיקסר אל הניילון ומחלקים ל-3 חתיכות שוות.
  5. מעצבים כל חתיכת בצק לגליל בקוטר 4 ס”מ, עוטפים כל אחד בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  6. מחממים תנור ל-160 מעלות כשבמרכזו מונח משטח Fast&Crust. מרפדים 2 מגשיי אפייה בניירות אפייה, שומרים בצד.
  7. מערבבים 100 גרם סוכר וכפית קינמון בצלחת גדולה ושטוחה.
  8. מוציאים את גלילי הבצק מהמקרר, מסירים מעליהם את מעטפת הניילון ומצפים בתערובת הסוכר והקינמון.
  9. חותכים בעזרת סכין חדה מגלילי הבצק עוגיות בעובי ½ ס”מ ומסדרים אותן על מגשי האפייה במרחק של 2 ס”מ אחת מהשניה.
  10. מעבירים את המגשים לאפייה בתנור למשך 10 דקות.
  11. מוציאים את התבניות מהתנור, מניחים לעוגיות להתקרר על התבנית. שומרים בקופסא אטומה עד להגשה. ניתן לשמור שלושה ימים בטמפרטורת חדר או במקפיא לשלושה חודשים.