פוקאצ’ה דקיקה במילוי בגבינה נמסה

3 פוקאצ’ות

מה צריך?

3 גרם שמרים יבשים
500 גרם קמח (עדיף קמח לפיצה)
300 גרם מים
10 גרם מלח
10 גרם דבש (או סירופ אגבה)
300 גרם גבינת מוצרלה מעושנת מגוררת או כל גבינה קשה לטעמכם
מעט שמן זית להברשת הבצק

מה עושים?

    1. מכניסים לתוך קערת המיקסר המצויד בוו לישה את כל החומרים ולשים במשך 7 דקות במהירות בינונית.
    2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד נותנים לבצק לנוח 10 דקות בתוך קערת המיקסר.
  1. חוזרים על פעולות הלישה במשך 7 דקות נוספות.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן, מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים, משמנים אותם קלות ומעבירים אותם לקעריות משומנות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקרר.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח עבודה מרופד בנייר אפייה ומשומן קלות.
  4. מרדדים כל כדור מעל נייר אפייה לעיגול בקוטר 25 ס”מ.
  5. מפזרים מעל חצי מהעיגולים גבינת מוצרלה מעושנת ומניחים מעל כל עיגול עם גבינה עיגול נוסף ללא הגבינה. (בסוף מתקבלות 3 פוקאצ’ות ממולאות)
  6. מהדקים זו לזו את שולי קוטר יריעות הבצק, דוקרים בעזרת סכין 5 חורים קטנים בשכבת הבצק העליונה לשחרור אדים בעת האפייה ומברישים את פני הבצק במעט שמן זית.
  7. מחליקים בעזרת מגש או מרדה לתנור את נייר האפייה ועליו הפוקאצ’ה על משטח ה-Fast & Crast ואופים במשך 7 דקות. חוזרים על הפעולה עם יתר עיגולי הבצק.
  8. מוציאים את הפוקאצ’ה מהתנור ומגישים חם.

מה עושים בתרמומיקס?

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ולשים 5 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  2. נותנים לבצק לנוח 10 דקות בתוך קערת התרמומיקס כשהיא סגורה.
  3. חוזרים על פעולת הלישה 5 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן, מחלקים את הבצק ל-5 כדורים שווים, משמנים אותם קלות ומעבירים אותם לקעריות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח עבודה מרופד בנייר אפייה ומשומן קלות.
  6. מרדדים כל כדור מעל נייר אפייה לעיגול בקוטר 25 סמ.
  7. מפזרים מעל חצי מהעיגולים גבינת מוצרלה מעושנת ומניחים מעל כל עיגול עם גבינה עיגול נוסף ללא הגבינה. (בסוף מתקבלות 3 פוקאצות ממולאות)
  8. מהדקים זו לזו את שולי קוטר יריעות הבצק, דוקרים בעזרת סכין 5 חורים קטנים בשכבת הבצק העליונה לשחרור אדים בעת האפייה ומברישים את פני הבצק במעט שמן זית.
  9. מחליקים בעזרת מגש או מרדה לתנור את נייר האפייה ועליו הפוקאצה על משטח הFast & Crast ואופים במשך 7 דקות. חוזרים על הפעולה עם יתר עיגולי הבצק.
  10. מוציאים את הפוקאצה מהתנור ומגישים חם.