פוקאצ’ה קלאסית

4 פוקאצ’ות

המרכיבים:

3 גרם שמרים יבשים
500 גרם קמח (עדיף קמח לפיצה)
310 גרם מים
10 גרם מלח
10 גרם דבש (או סירופ אגבה)
מלח ים ושמן זית להברשה

אופן ההכנה ?

  1. מכניסים לתוך קערת המיקסר המצויד בוו לישה את כל החומרים ולשים למשך 5 דקות.
  2. נותנים לבצק לנוח 10 דקות בתוך קערת המיקסר.
  3. לשים שוב את הבצק למשך 5 דקות.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים, משמנים אותם קלות ומעבירים אותם לקעריות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה. הבצק מתאים להכנת פיצות או פוקאצ’ות.
  5. מחממים תנור ל-220 מעלות כשבמרכזו מונח משטחFast&Crust .
  6. מניחים כדור בצק על משטח עבודה מקומח קלות ומשטחים בעדינות בעזרת קצות האצבעות.
  7. מותחים את הבצק בעזרת הידיים לצורה אליפטית עד לקבלת העובי הרצוי.
  8. יוצרים שקעים לאורך מרכז הפוקאצ’ה בעזרת האצבעות ומפזרים מעליה מלח ים ושמן זית.
  9. אופים בתנור על Fast&Crust למשך4-5 דקות.
  10. מוצאים את הפוקאצ’ה מהתנור, פורסים ומגישים חם.