פיצת ירקות ירוקים וחלמונים

1 פיצה

החומרים:

1 כדור בצק לפיצה עבה מושלמת (ראו מתכון באתר)
מעט קמח או קמח סמולינה לעבודה עם הבצק
מעט שמן זית להברשת שולי הפיצה ולזילוף
4 כפות ממרח פסטו
1 כדור (100 גרם) מוצרלה, קרוע לחתיכות
1 כוס עלי תרד, חלוטים
6 אספרגוס, חלוטים
6 גבעולי ברוקומיני (או 1/2 ראש ברוקולי מופרד לתפרחות), חלוטים
3 חלמוני ביצה
קורט פלפל שחור
קורט מלח ים
1/3 כוס (75 גרם) גבינת פטה עזים
8 רצועות מקולפות בקולפן של גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות שבתוכו משטח Fast&Crust.
  2. מקמחים את משטח העבודה, מניחים כדור בצק על משטח עבודה, משטחים בעדינות בעזרת קצות האצבעות לעיגול אלפיטי באורך 25 ס"מ וברוחב 12 ס"מ ומעבירים למרדה מקומח קלות.
  3. מברישים בשמן זית 2 ס"מ של שולי עיגול הבצק.
  4. מורחים את פני הבצק בממרח פסטו. משאירים חשופים את 2 ס"מ שוליי הבצק המשומנים.
  5. מפזרים מעל הפסטו עלי תרד וקרעי מוצרלה, מסדרים מעל ברוקומיני ואספרגוס ומניחים בזהירות את חלמוני הביצה בין גבעולי הירקות הירוקים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מפזרים מעל גבינת פטה ומזלפים מעל מעט שמן זית.
  6. מעבירים את הפיצה לאפייה על Fast&Crust שבתנור ואופים למשך 3 דקות.
  7. מסובבים את הפיצה ב-180 מעלות וממשיכים לאפות למשך 3 דקות נוספות, או עד ששולי הבצק הופכים זהובים ושחומים.
  8. מוצאים את הפיצה מהתנור, מפזרים רצועות פרמזן מעל ומגישים חם.

FeinTip

החליפו את הפסטו בממרח עגבניות מיובשות או בממרח טפנד זיתים.