פיצת סלק, פקאן וגבינת גורגונזולה

1 פיצה

החומרים:

1 כדור בצק לפיצה עבה מושלמת (ראו מתכון באתר)
מעט קמח או קמח סמולינה לעבודה עם הבצק
מעט שמן זית להברשת שולי הפיצה ולזילוף
1 כדור (100 גרם) מוצרלה, קרוע לחתיכות
1/2 כוס (100 גרם) גבינת גורגונזולה, מפוררת
6 (250 גרם) סלקים קטנים, רצוי צבעוניים, צלויים וחתוכים לשישיות
קורט פלפל שחור
1 כוס עלי ארוגולה
1/3 כוס אגוזי פקאן קלויים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות שבתוכו משטח Fast&Crust.
  2. מקמחים את משטח העבודה, מניחים כדור בצק על משטח עבודה, משטחים בעדינות בעזרת קצות האצבעות לעיגול בקוטר 25 ס"מ ומעבירים למרדה מקומח קלות.
  3. מברישים בשמן זית 2 ס"מ של שולי עיגול הבצק.
  4. מפזרים על פני הבצק את שני סוגי הגבינות. משאירים חשופים את 2 ס"מ שוליי הבצק המשומנים.
  5. מפזרים סלקים צלויים מעל הגבינה, מזלפים מעליהם מעט שמן זית ומתבלים בפלפל שחור.
  6. מעבירים את הפיצה לאפייה על Fast&Crust שבתנור ואופים למשך 3 דקות.
  7. מסובבים את הפיצה ב-180 מעלות וממשיכים לאפות למשך 3 דקות נוספות, או עד ששולי הבצק הופכים זהובים ושחומים.
  8. מוצאים את הפיצה מהתנור, מפזרים מעל עלי ארוגולה ואגוזי פקאן ומזלפים עוד מעט שמן זית מעל ומגישים חם.

FeinTip

ניתן לרכוש סלקים צבעוניים בשווקי איכרים הפזורים ברחבי הארץ כמו שוק הנמל בתל אביב או שוק האוכל בכפר סבא, אך גם סלק אדום רגיל יתאים בהחלט. החליפו את גבינת גורגונזולה בכל גבינה כחולה איכותית אחרת כמו רוקפור, בלו-סטילטון או דנבלו.