פיתות אסליות

14 פיתות

המרכיבים:

250 גרם מים פושרים
30 גרם שמן זית
15 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים
450 גרם קמח לבן
10 גרם מלח

מה עושים?

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס מים, שמן וסוכר ומחממים 1 דקה/37 מעלות/מהירות 1.
  2. מוסיפים שמרים ומערבבים 10 שניות/מהירות 4.
  3. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים 30 שניות/מהירות 6, ולשים 3 דקות/ פונקציית לישה.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים 30 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. מחממים תנור ל-240 מעלות שבמרכזו מונח משטח Fast&Crust.
  6. מכדררים מהבצק כדורים במשקל 50 גרם ומשטחים אותם בעזרת מערוך לפיתות בקוטר 12-14 ס”מ.
  7. אופים ישירות על משטח Fast&Crust שבתנור למשך 4 דקות.
  8. מוציאים מהתנור ושומרים אותן עטופות מגבת מטבח עד להגשה.

מה עושים ללא תרמומיקס?

  1. מכניסים לקערת מיקסר מצויד בוו לישה מים , שמן וסוכר ומערבבים היטב במהירות בינונית
  2. מוסיפים את השמרים ומערבבים במשך 30 שניות במהירות בינונית.
  3. מוסיפים קמח ומלח ולשים במשך 6 דקות במהירות בינונית.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים 30 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מחממים תנור ל-240 מעלות שבמרכזו מונח משטח Fast&Crust.
  6. מכדררים מהבצק כדורים במשקל 50 גרם ומשטחים אותם בעזרת מערוך לפיתות בקוטר 12-14 ס”מ.
  7. אופים ישירות על משטח Fast&Crust שבתנור למשך 4 דקות.
  8. מוציאים מהתנור ושומרים אותן עטופות מגבת מטבח עד להגשה.