רוטב עגבניות לפיצה

 

1/2 ליטר רוטב שמספיק לכחמש פיצות

 מה צריך?

30 גרם שמן זית
150 גרם ( 2 יחידות) בצל לבן קלוף
3 שיני שום קלופות
20  גרם סוכר חום דמררה
עלים מופרדים מענף תימין
עלים מופרדים משלושה ענפי אורגנו
1/2 כפית מלח
1  ק"ג עגבניות מרוסקות

מה עושים?

  1. מחממים את השמן בסיר רחב.
  2. קוצצים את הבצל, מוסיפים לסיר ומאדים כחמש דקות מעל להבה בינונית עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים לסיר את השום ומאדים כדקה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה, עד שכל הבצל עטוף בסוכר שנמס.
  4. מוסיפים לסיר את יתרת החומרים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב כשהסיר מכוסה חלקית במשך שעה וחצי או עד שהרוטב מצטמצם לחצי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  5. שומרים את הרוטב במקרר בכלי אטום עד לשימוש.
  6. להכנת הפיצה, יוצקים כשתי כפות מהרוטב על פני הבצק המרודד, מניחים מעל את התוספות שבחרתם ואופים.

מה עושים בתרמומיקס?

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, השום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים את השמן זית ומאדים 4 דקות/ 100 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
  3. מוסיפים את הסוכר והמלח ומבשלים 1 דקה/ 100 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מוסיפים את יתרת החומרים וטוחנים 30 שניות/ מהירות 7.
  5. מניחים את סלסלת הבישול מעל מכסה התרמומיקס, למניעת השפרצות, ומבשלים 20 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  6. שומרים את הרוטב במקרר בכלי אטום עד לשימוש.
  7. להכנת הפיצה, יוצקים כשתי כפות מהרוטב על פני הבצק המרודד, מניחים מעל את התוספות שבחרתם ואופים.

Fast&Ctust TIP

אפשר להקפיא את הרוטב. הוא ישמר במקפיא כחודשיים.
אוהבים חריף? הוסיפו לרוטב פלפל צ'ילי גרוס לפי טעמכם בזמן הבישול.